top of page

תמונות מהשטח

יש לכם שאלה על אחת מהתמונות?

 נסו את הפורומים שלנו

סרטונים מהשטח      

סילוק פרקינסוניה שיכנית מתוך המים בחופי הכנרת בשמורת המג'רסה

התנודתיות במפלס הכנרת הביאה להתבססות של צמחים פולשים ומתפרצים ברצועת בין המפלסים. נסיגת המים במהלך הקיץ חושפת נישה פתוחה ממתחרים המתאימה להתבססות של פרקינסוניה שיכנית, שיטה כחלחלה ומיני אשל. נמצא שעקירת העצים או כריתתם והצפת הגדמים במהלך החורף מביאים להמתה של העצים ללא צורך ביישום של תכשירי הדברה. נכון להיום היקף ההתפשטות של הצמח הפולש בחופים הצפוניים של הכנרת קטן יחסית, אך העצים העומדים במים הם מקור להפצת זרעים לכל חופי האגם. זול הרבה יותר לטפל בעצים הללו בשלבים המוקדמים של הפלישה מאשר בשלביה המתקדמים.

גיוס נבטים מתוך בנק זרעים - שיטה כחלחלה

בסרטון הקצר מוצג שטח שהעצים בו נכרתו והודברו בהצלחה, אך ניתן לראות התבססות מחודשת של נבטים בשטח. הנבטים בוגרים יחסית, וניתן לצפות כי ללא טיפול הם יצליחו לשרוד את הקיץ הקרוב, בחלקם לפחות. בנק זרעים המגייס נבטים למשך שנים רבות הוא מוקד הבעיה בטיפול בצמחים פולשים דוגמת השיטה הכחלחלה. בשל צפיפות הנבטים הדרך היחידה לטפל בנביטה היא באמצעות הדברה.

צולם בגן לאומי הרי יהודה

ניסיון כושל להדברת שיטה כחלחלה באמצעות EZ-Ject

ניסיון ליישום הדברה באמצעות נעיצת תרמילים המכילים גלייפוסט ואימזאפיר בעצים של שיטה כחלחלה ופרקינסוניה שיכנית בעזרת קידון EZ-Ject הסתיים בכישלון. היישום הביא אומנם לפגיעה חלקית בעצים אך לא קטל אותם, גם לאחרי שני טיפולים נוספים ובמשך שנה וחצי ממועד התחלת הניסוי. 

הסרטון צולם סמוך לחוף צאלון.

יישום שיטת הכריתה והדברה לטיפול בהתחדשויות

יישום שיטת הכריתה וההדברה לטיפול בהתחדשויות של שיטה כחלחלה. הסרטון מציג את שיטת הטיפול באמצעות כריתה והדברה כפי שבוצעה בשמורת עינות גבתון. הזריעים נכרתים, ובד בבד הגדמים מודברים בריסוס ממוקד. במקרה זה, ההדברה נעשתה ב־25% שוטגן במים, שרעילותו לגוף המים נמוכה יחסית לתכשירי הדברה אחרים. 

הוצאת ליבות קרקע‎

צמחים המתאפיינים בזרעים בעלי מנגנון תרדמה צוברים זרעים במאגר בקרקע, המכונה בנק זרעים. התחדשות מבנק הזרעים היא גורם מרכזי בפלישה חוזרת של צמחים פולשים לשטחים מטופלים. המעבדה לצמחים פולשים במכון שמיר למחקר עוסקת בפיתוח שיטות לדיכוי בנק הזרעים בקרקע. הסרטון מציג את שיטת הפעולה של הוצאת ליבות קרקע לבדיקת החיוניות של בנק הזרעים – במקרה זה בעקבות טיפול של חיטוי סולרי. החיטוי מתבצע באמצעות כיסוי הקרקע ביריעת פוליאתילן באביב והסרתו בסוף הקיץ. החיטוי הסולרי נמצא יעיל מאוד לקטילה של בנק הזרעים. הטיפול מתאים ליישום בשטחים מישוריים שאינם סלעיים, ולאחריו נדרשת פעולת שיקום יזומה של הצומח המקומי. 

הדברת גדמים של טטרקליניס מפריק

הדברת גדמים נעשית באמצעות שימוש במרסס גב והזלפת חומר ההדברה על שולי הגדם. הסרטון מדגים ביצוע של השיטה על גדמים של טטרקליניס מפריק. ההדברה נעשית במסגרת מחקר להשוואה בין היעילות של פרוטוקולים שונים להדברת זריעים של טטרקליניס מפריק.

יש לכם שאלה על אחד מהסרטונים?

 נסו את הפורומים שלנו

bottom of page